Bileća: Burna sjednica SO, izabrano novo rukovodstvo

17:56, 13.04.2018.
Thumbnail

U Bileći još jedna burna sjednica Skupštine opštine, na kojoj je izabrano i novo skupštinsko rukovodstvo.

Nakon što je na prošloj sjednici Blažo Vujović podnio ostavku na mjesto predsjednika skupštine, danas je nova skupštinska većina izabrala novog predsjednika, četvrtog po redu u ovom sazivu.

I ovu sjednicu obilježile su neprimjerene diskusije, međusobne prozivke i uvrede odbornika.

Opoziciona skupštinska većina koja je formirana na prošlom zasjedanju nije preživjela ni do prve naredne sjednice.

Nakon što se odbornik PDP Srđan Rogan priklonio većini okupljenoj oko SNSD, načelnik Miljan Aleksić ponovo ima podršku većine odbornika, a novi član većine Srđan Rogan izabran je za predsjednika skupštine. Na njegovu adresu iz reda dojučerašnjih saveznika upućivane su prozivke da je dres promijenio za novac.

Rogan je izjavio da su optužbe na njegov račun gluposti i notorne laži te da on nikada za takve stvari ne bi uzimao novac.

On je rekao da se opredijelio za podršku načelniku jer ga je konkretnim razvojnim projektima uvjerio da tu podršku zaslužuje. Načelnik Aleksić tvrdi da opština nije u tako lošem stanju kao što to pojedinci predstavljaju, i da će sada stabilna većina raditi kvalitetno.

Odbornici opozicije, čija je većina ponovo bila kratkog daha, ne misle tako. Smatraju da ni ova nova neće potrajati, a da Bileći slijedi ekonomski kolaps.

Za godinu i po dana u bilećkoj skupštini nekoliko puta je mijenjana većina, nekoliko odbornika je isključeno iz partija iz čijih su redova izabrani ili ih isključenje čeka, a četiri puta je biran predsjednik Skupštine. Budžet za ovu godinu još nije ni razmatran.

(RTRS)