Bijelo zlato i dijamanti: Najskuplji miš na svijetu

09:38, 03.01.2016.
Thumbnail

Za kupce kojima novac ne predstavlja ni najmanji problem, pojavio se jedinstven proizvod – najskuplji računarski miš na svijetu od osamnaestokaratnog bijelog zlata sa 59 najfinijih dijamanata. Cijena iznosi nevjerovatnih 19.304 evra.

Gornji dio sa cvijetom od dijamanata i tasteri napravljeni su od bijelog zlata. 750 dijelova od 1000 su od čistog zlata. Zlato je dobilo boju od legure metala paladijuma – vrijednog metala iz familije platina. Paladijum čini 13 odsto.

U izradi je iskorišćen i premaz rodijuma, još jednog metala iz familije platina, što bijelom zlatu daje karakterističnu boju. Tu je i 58 dijamanata prečnika dva milimetra i jedan dijamant prečnika četiri milimetra. Zajedno kreiraju dijamantski cvijet, piše Fabstuff, a prenosi Mondo portal.

Ukupna težina dijamanata iznosi dva karata. Svi dijamanti ispunjavaju CIBJO standard i okarakterisani su kao prirodni i netretirani. Svi potiču iz zemalja koje su sankcionisane od strane Ujedinjenih nacija.

Možete dizajnirati uređaj po svojoj želji. Možete odabrati veličinu i poziciju dijamanata. Miš se proizvodi u Švajcarskoj.