Bijeljina: Spriječeno krijumčarenje lijekova iz Srbije u BiH

17:03, 18.05.2017.
Thumbnail

Na graničnom prelazu Sremska Rača spriječeno je krijumčarenje lijekova iz Srbije u BiH, saopšteno je danas iz Granične policije BiH.

Muškarac čiji su inicijali S.D. pokušao je juče da u vozilu "honda" prokrijumčari lijekove - hormon rasta i anabolički steroidi, koji nisu imali potrebnu dokumentaciju.

Bijeljinska granična policija je u saradnji sa pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske uhapsila S.D., prema naredbi Tužilaštva BiH, i protiv njega će biti podnesen izvještaj zbog krijumčarenja, a prekršajno će biti procesuiran zbog izbjegavanja graničnih provjera.

U saopštenju se navodi da je S.D. na prelazu Sremska Rača ostavio dokumenta i pobjegao prema BiH, odnosno bez zaustavljanja prešao granični prelaz, izbjegavši kontrolu, te da je uhapšen u neposrednoj blizini grada Bijeljina.

Granična policija je juče u Bihaću spriječila nezakonit promet veće količine tekstilne robe, bez dokumentacije o porijeklu, koja je otkrivena kontrolom vozila "ford", BiH registracije, kojim je upravljao muškarac čiji su inicijali J.M.

Predmet je ustupljen Kantonalnoj upravi za inspekcijske poslove Bihać i Kantonalnoj poreskoj kancelariji.

(Srna)