Bijeljina: Protest Udruženja "Pravda"

20:42, 20.10.2017.
Thumbnail

Demobilisani borci mjesečno imaju 67 KM, a političari 100 puta veću platu. To je zločin, uzvikivali su danas ispred Gradske uprave u centru Bijeljine nezadovoljni članovi Udruženja izbjeglica i socijalne pravde „Pravda“.

Kažu, i poslije 20 godina od kada su izbjegli u Bijeljinu, osjećaju se nepoželjno i zapostavljeno kako od gradskih, tako i od republičkih vlasti.

"Ja sam borac prve kategorije, ni jedno statusno pitanje nisam riješio. Mnogi nisu riješili“, rekao je Dušan Stevanović, predsjednik Udruženja „Pravda“, Bijeljina.

"Mi tražimo, naše udruženje, da borci imaju minimalna primanja 405 maraka mjesečno do penzije i da im se vrati ona penzija koja im je bila u startu obećana, jer su to političari pokrali. Zatim tražimo da se formira fond za pravičnu nadokandu imovine koja je ostala u Federaciji", rekao je član udruženja „Pravda“ Novka Mirić.

Svoje zahtjeve uputili su kažu i vlastima u Bijeljini, i relevantnim institucijama Srpske, još 20. juna kada su prvi put protestovali, ali odgovora nema. Do gradonačelnika Bijeljine ti zahtjevi još nisu stigli.

"Oni nisu tražili sastanak sa mnom, ni sada ni prije. A, ja sam uvijek spreman da ih primim", rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Nakon jednočasovnog protesta ispred Gradske uprave članovi Udruženja Pravda su se mirno razišli. Poručili su da će pomoć tražiti od vlasti u Srbiji. To im je, kažu, jedina nada.