Bevanda, Ilahi: Nastaviti sprovođenje reformi

16:56, 12.03.2018.
Thumbnail

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda /MMF/ Nadim Ilahi zaključili su da je dobro što su ispunjeni osnovni uslovi za nastavak programa sa MMF-om i uplaćena druga tranša entitetima, te da je neophodno nastaviti sprovođenje reformi kako bi bile ispunjene odrednice iz Pisma namjere.

Bevanda je tokom sastanka u Sarajevu upoznao šefa Misije MMF-a o procesu usvajanja izmjena i dopuna Zakona o osiguranju depozita BiH koji je privremeno povučen iz parlamentarne procedure, gdje do sada nije imao podršku većine iako je ranije dobio jednoglasnu podršku Upravnog odbora Agencije za osiguranje depozita i Savjeta ministara BiH.

Sagovornici su se saglasili da je potrebno što prije sprovoditi zacrtane reforme jer se sve aktivnosti odvijaju u izbornoj godini kada je, kako su pokazala ranija iskustva, manja efikasnost, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Naglašeno je da svaki nivo vlasti u okviru svojih nadležnosti treba da radi na preuzetim obavezama, a da je neophodno nastaviti uštede i ograničenje zapošljavanja kako je i predviđeno budžetom za ovu godinu.

Sastanku je prisustvovao i rezidentni predstavnik MMF-a u BiH Francisko Parodi.

(Srna)