Benešovi prijatelji poručili - izdrži prijatelju i nokautiraj bolest

21:47, 15.01.2018.
Thumbnail

Marijan Beneš, bije životnu bitku, ali u ringu nije sam. Zbog Marijana se na jednom mjestu, nakon mnogo godina, okupio bokserski krem nekadašnje države.

Čuvena je ona da je boks plemenita vještina, koja od ljutih rivala u ringu stvara prijatelje za čitav život. Beneš ih je stekao na pretek, a u danima kada su mu najpotrebniji očas posla svi su stigli da mu pruže podršku.

“On je dobar čovjek ostao. Žao mi je što ga vidim sada u takvom stanju, što ne može da komunicira i što ne može da se našali onako kako je to uvijek znao. Ali šta je tu je. Moram toga biti svjesni i samo ću reći - Bože, da još dugo poživi", kazao je Dragan Batar, počasni predsjednik BK "Slavija".

“Ako bude trebalo sutra će da dođe 500 boksera da pomogne, šta god bude trebalo”, rekao je Tadija Kačar, osvajač srebrne medalje na Olimpijskim igrama.

Marijan se uvijek izdavajao od ostatka bokserskog društva bivše države. Njegovoj hrabrosti u ringu malo ko je mogao da parira, a umjetničkom dusom van njega - baš niko, svjedoči Tadija Kačar.

“Takav nokauter i takav snagator, a ovamo meko srce i dobra duša, za razliku od svih drugih boksera, Marijana je to karakterisalo. Njegovo muzičko obrazovanje i smisao za poeziju, govore da je on izuzetan", rekao je Kačar.

Zdravsteno stanje Marijana Beneša ponovo je pogoršano. Hospitalizvoan je zbog slabe pokretljivost i ukočensoti mišića. Operativni zahvat tvrdoglavo odbija, pa ljekari čine sve ostalo što je u njihovoj moći da mu olakšaju.

"Ulažemo maksimalne napore da mu pružimo najbolje terapijske i dijagnostičke procedure. Kod nas će da boravi sedam dana, nakon čega ćemo odlučiti da li će biti pušten na kućno liječenje ili ćemo uključiti dodatne fizikalne procedure", kaže Davorka Katana, specijalista neurologije na UKC Republike Srpske.

Marijan mora da zna, u svako trenutku,  da nije sam, zajednička je poruka njegovih saboraca iz ringa koji su mu za kraj poručili: Izdrži prijatelju i nokautiraj svog najtežeg rivala do sada.