Barselona u Novom Sadu traži novog Ćavija, Mesija, Inijestu...

15:34, 20.03.2018.
Thumbnail

Zvanični kamp Fudbalskog kluba Barselona biće organizovan prvi put ove godine u Novom Sadu, od 18. do 22. juna na stadionu "Vujadin Boškov".

Mladi talenti od šest do 16 godina imaće priliku da sa trenerima iz čuvenog kluba i licenciranim trenerima sa Balkana nauče Barseloninu fudbalsku tehniku.

"Najbolji igrači po proceni španskih trenera dobiće besplatan put u Barselonu i trenažni proces u školi fudbala La Masija u Barseloni, koja je iznjedrila najveća imena španskog kluba – Mesija, Ćavija i Inijestu", saopštila je Agencija B-Public.

Dodaje se da će mladi fudbaleri na kampu učiti tehnike i vještine igre kratkih pasova, poznate kao "tiki-taka".

Mladi talenti će imati dva treninga dnevno i svaki dan čas španskog jezika, a za slobodno vrijeme pripremljen im je i zabavno-edukativni program, piše u saopštenju.

Navodi se da će kamp prvi put ove godine biti besplatan za mlade talente bez finansijske podrške, kao što su mladi fudbaleri bez roditeljskog staranja, iz porodice sa troje i više djece, talenti samohranih ili nezaposlenih roditelja.

"Cilj je da svi mladi talenti imaju jednako pravo da se bore za nagradu i put u Barselonu. Pozivamo sve trenere iz škola fudbala i roditelje da prijave svoje vanserijske talente koji ispunjavaju navedene kriterijume, na mejl fcbescola.srbija@gmail.com, kako bi im se na vrijeme obezbedilo besplatno učešće na kamp", rekao je direktor Barseloninog kampa za Srbiju Miroslav Radoičić.

Onlajn prijave svih ostalih zainteresovanih učesnika biće dostupne naredne nedelje na zvaničnom sajtu www.fcbcampnovisad.com, a dotad se sve informacije mogu dobiti pozivom na broj telefona 062/8539-728.

(B92)