Banjaluka: Vodovod kupuje dio zgrade ZIBL-a

19:46, 31.08.2017.
Thumbnail

U kasu banjalučkog Zavoda za izgradnju za koji dan sliće se milion i 700 hiljada maraka. Ne zahvaljujući poslovnim rezultatima, već prodaji dijela vlastite zgrade u centru grada. Ubuduće će na ista vrata da ulaze sa zaposlenima u Vodovodu koji je pazario više od 700 kvadrata.

Potpis na kupoprodajni ugovor staviće sutra, a direktor ZIBL-a već zna kako će dobijeni novac biti raspoređen.

“Da se iz ostvarenih prihoda isplaćuju plate, da se riješe problemi koji su doveli do ovakvog stanja u ZIBL-u. Da se orijentiše preduzeće u kom će pravcu djelovati", kaže Milomir Kukobat, v.d. direktora ZIBL-a.

“Zavod se već dvije godine nalazi u teškim problemima i blokadi računa. Bez posla bez mogućnosti da radi i sa viškom prostora. Postignut je dogovor uz saglasnost grada, naravno, da se prometuje sa dva sprata Zavoda za izgradnju u koji se treba useliti Vodovod", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

U Vodovodu planiraju da se iz sadašnjeg sjedišta u baraci na novu adresu sele krajem godine. Tvrde da su godinama štedjeli i tako došli do para za kupovinu prostorija u ZIBL-u.

"Ovo što kupujemo i iznajmljujemo je upravo ekvivalent ovog prostora na kojem smo sada u površinskom smislu.Kada dobijemo taj prostor, sigurno ćemo morati uraditi određene prilagodbe našim potrebama", ističe Branka Trninić, direktor Vodovoda.

Vodovod će pored kupovine prizemlja i prvog sprata, iznajmiti još jedan sprat u ZIBL-u. Za još jednu etažu od 350 kvadrata na račun ZIBL-a tako će svaki mjesec lijegati i dodatna kirija.