Banjaluka: Uređena fasada na zgradi u Rosuljama

10:41, 13.09.2017.
Thumbnail

Završena je sanacija fasade na stambenoj zgradi u Ulici Kralja Petra II Karađorđevića u naselju Rosulje, u okviru projekta obnove fasada na području grada.

Riječ je o prvoj od četiri stambene zgrade koje će biti obnovljene tokom ove godine, u namjeri da se, zajedničkim ulaganjem grada i stanara, uljepša izgled grada i postigne veći stepen energetske efikasnosti.

Kako su potvrdili u nadležnom Odjeljenju za komunalne poslove, radove u Rosuljama izvelo je preduzeće „Građus“, a njihova vrijednost je 38.600 KM. Prema ugovoru, Grad, od ukupne sume, snosi trošak od 22.800 KM, a stanari 15.800 KM.

????????????????????????????????????

Takođe u okviru ovog projekta, gradske vlasti sufinansiraće radove na sanaciji fasada na još tri stambene zgrade zajednica etažnih vlasnika, koje su krajem prošle godine izabrane putem javnog poziva.

Riječ je o stambenim zgradama u Aleji Svetog Save br. 4, 8 i 12, Vojvode Radomira Putnika br. 1, i Bana dr Todora Lazarevića 3, 5 i 7.

"Radovi na objektima u Aleji Svetog Save i Vojvode Radomira Putnika počeće sutra, dok je za Bana dr Todora Lazarevića pokrenut postupak javne nabavke za izbor izvođača radova ", najavili su iz nadležnog odjeljenja.

Ukupno za projekat, koji podrazumijeva ne samo uređenje vanjskog izgleda zgrada nego i poboljšanje toplotne izolacije objekata - Grad će izdvojiti oko 170.000 KM, a zajednice etažnih vlasnika oko 100.000 KM.