Banjaluka: Trojica uhapšenih za zloupotrebu droga sprovedeni u Tužilaštvo VIDEO

09:24, 17.05.2018.
Thumbnail

U Okružno tužilaštvo u Banjaluci sprovedena su trojica, od ukupno sedam uhapšenih, osumnjičenih za zloupotrebu opojnih droga.

U Okružno tužilaštvo su sprovedeni Milan Milanović, Zoran Ćevriz i Zoran Tešanović, radnik gradske uprave Banjaluka.

Tešanović je službenik koji radi na naplati parkinga i kontroli parkiranja, a uhapšen je juče kada je krenuo na posao.

Iz Okružnog javnog tužilaštva je potvrđeno da je izvještaj je podnesen protiv Zorana Tešanovića /37/, Milana Milanovića /24/ i Zorana Ćevriza /29/ iz Banjaluke, kao i dva osumnjičena lica koja nisu dostupna organima gonjenja.

Okružno javno tužilaštvo predložiće sudu raspisivanje potjernice za dva osumnjičena lica koja su nedostupna.

Ostala četvorica juče uhapšenih: Igor Arsenić, Zvjezdan Arsenić,  Miroslav Miletić  i Boran Pejaković  su pušteni da se brane sa slobode.

Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka dostavljen je izvještaj protiv pet lica koji su osumnjičeni za krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Ova lica uhapšena su u okviru šestomjesečne akcije "Arsenal", koju su realizovali pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka.

Osumnjičeni su u proteklom periodu vršili nabavku i preprodaju opojnih droga kokaina i marihuane korisnicima na području grada Banjaluka.

Uhapšena lica će u nastavku postupka biti ispitana u Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka nakon čega će tužilac odlučiti o stavljanju prijedloga za određivanje mjere pritvora o čemu će javnost biti blagovremeno obavještena.

[video width="640" height="368" mp4="http://www.atvbl.com/wp-content/uploads/2018/05/privodjenje.mp4"][/video]

(ATV)