Banjaluka: Srpski plivači blistali na Međunarodnom plivačkom mitingu

20:53, 26.05.2018.
Thumbnail

Srpski plivači blistali su prvog dana mitinga u Banjaluci. Rekord takmičenja oborio je Velimir Stjepanović u disciplini 200 metara slobodnim stilom, koji sada iznosi 1.48.73. Najbolji srpski plivač otplivao je veoma dobru trku što je dobra najava za predstojeće Mediteranske igre i Evropsko prvenstvo. Miting je dobra provjera i za iskusnog Ivana Lenđera koji je bio najbrži na 50 metara delfin.

"Vrijeme je za mene prioritet tako da je skroz korektno s obzirom da smo prethodne tri sedmice radili bazične pripreme pa smo prilično umorni. Ovo je kontrolno takmičenje za Mediteranske igre i Evropsko prvenstvo", kaže Lenđer.

Lenđer najveće nade na Evropskom prvenstvu polaže u štafetu. Potajno se nada medalji, jer kako kaže, Srbija ima kvalitet. Bitno je samo da se dobro tempira forma pa je u Glazgovu početkom avgusta sve moguće.

"Najbitnija nam je štafeta, imamo četvrto vrijeme u Evropi. Prvo se nadamo finalu, moramo da odradimo tehničke stvari kako treba. Postoji mali pritisak, ali kao najstariji u reprezentaciji pokušaću da skinem to sa nas", dodaje Lenđer.

I ovaj miting organizovan je veoma dobro. Puni utisaka i riječi hvale su učesnici koji dolaze iz 12 zemalja. Kao i svake godine u Banjaluku je doputovala ekipa "Kranja".

banjaluka-miting-plivanje

"Turnir je sjajan, konkurencija je jaka, ali imamo svoje adute. Organizacije je odlična, dolazimo svake godine, ali je ove možda najbolje. Super se osjećamo u Banjaluci, u gradu je odlična atmosfera. Banjalučki ćevapi su bogovski", govori trener "Kranja" Samo Salihovič.

Zadovoljni mogu biti domaći plivači. Adi Mešetović zauzeo je drugo mjesto na 50 metara delfin, dok je Nina Žarković u istoj disciplini bila treća. Treće mjesto pripalo je i Nikoli Bjelajcu na 50 metara slobodno, a malo sreće nedostajalo je mladoj nadi Olimpa Aleksi Krmincu koji je zauzeo dva četvrta mjesta.