Banjaluka: Solarno stablo pušteno u funkciju

15:02, 22.04.2018.
Thumbnail

Gradonačelnik Banjaluka Igor Radojičić i direktor kompanije "Telemaks" Arijana Maksimčuk danas su, povodom obilježavanja Dana grada, u parku kod spomenika Banu Milosavljeviću pustili u funkciju solarno stablo, namijenjeno za punjenje mobilnih telefona.

"Uz Dan grada, dobili smo i nešto novo što se odnosi na budućnost. Moramo da gledamo ispred sebe i da vidimo šta je to što interesuje i mlade generacije i šta donose nove tehnologije", rekao je Radojičić, izražavajući zahvalnost kompaniji "Telemaks" na donaciji.

S jedne strane, istakao je on, ovo je jedan od ukrasa u centru grada i detalj u budućem izgledu ovog dijela Banjaluke, a s druge strane i upozorenje javnosti na obnovljive izvore energije, jer savremeni svijet se susreće sa izazovom ogromne potrošnje i potrebe korišćenja više obnovljivih izvora energije, u ovom slučaju solarnoj energiji.

"Ovo je poklon našem gradu, jedna inovacija sa kojom želimo da upoznamo stanovništvo. Odnosno, način pretvaranja sunčeve energije u iskoristivu energiju. Svi naši sugrađani od danas ovdje mogu da pune svoje mobilne telefone. Budućnost je u energiji i želja nam je bila da, s obzirom na to da se bavimo time, solarno drvo poklonimo našem gradu", rekla je Maksimčukova.

(Srna)