Banjaluka: Sedam uhapšenih zbog droge

19:10, 16.05.2018.
Thumbnail

Rano jutros u Banjaluci je uhapšeno sedam muškaraca osumnjičenih za zloupotrebu opojnih droga. ATV-u je potvrđeno da su u akciji "Arsenal" uhapšeni Igor Arsenić, Zvjezdan Arsenić, Zoran Ćevriz, Miroslav Miletić, Zoran Tešanović, Milan Milanović i Boran Pejaković.

Pretres na 10 lokacija u Banjaluci izvršili su policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, uz pomoć banjalučke policije. U bjekstvu su dva lica, od kojih je jednо vođa kriminalne grupe. Oni, saznaje ATV, nisu u zemlji, a za njima će biti raspisana međunarodna potjernica.

"Za ova lica postoji sumnja da su u okviru organizovane kriminalne grupe izvršili više krivičnih djela, a u vezi sa zloupotrebom opojnih droga. Na području grada Banjaluka, od jutros je izvršeno više pretresa, tačnije na 10 lokacija. U okviru ovih pretresa oduzeta je određena količina opojne droge različitih vrsta - marihuana, spid, heroin, kokain - takođe, određena količina oružja, municije, i određena količina novca", izjavila je Danica Gnjatović, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Među uhapšenima u akciji "Arsenal" je i Zoran Tešanović, radnik banjalučke Gradske uprave koji radi na naplati parkinga. Tešanović je posljednji priveden, pred polazak na posao. Iz Gradske uprave kažu da nisu zvanično obaviješteni o hapšenju jednog njihovog radnika, ali da će postupiti u skladu sa zakonom čim dobiju zvanične informacije.

Svi uhapšeni su jutros privedeni u zgradu Policijske uprave Banjaluka. Nakon kriminalističke obrade, osumnjičeni će biti sprovedeni u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.