Banjaluka: Neobična svadba na biciklima

20:14, 09.09.2017.
Thumbnail

Na biciklu ukrašenim mašnama Nermin i Kristina Katana stigli su pred banjalučku Galeriju.

Na neobičan način odlučili su da uplove u bračne vode. Umjesto okićenih automobila i velike svadbe, uz desetak gostiju i bicikl kao prevozno sredstvo obilježili su svoj dan. Razlog takve svadbe je što vole neobične stvari, kaže mladoženja.

vjencanje na biciklima (10)

“Pa ta ideja je došla od toga što nisam baš neki ljubitelj ovih običaja i ne znam ni ja. Dan je lijep, zašto ne bi iskoristili priliku. Ionako svakodnevno vozimo bicikle”, kaže Nermin Katana, mladoženja.

Nije dugo trebalo da neobičnu ideju prihvati mlada. Kristina kaže da su ljubitelji biciklizma. Zato im je bilo logično da dugogodišnji zajednički život ozvaniče na dva točka.

“Suprug i ja volimo vožnju biciklima, obožavamo u stvari i sin. To nam se nekako činilo prirodno da dođemo na sopstveno vjenčanje biciklima”, ispričala je Kristina Katana, mlada.

vjencanje na biciklima (8)

Društvo im je pravio sin Feđa, koji je pronašao mjesto između roditelja sa svojim ukrašenim biciklom. Iako stalno sa mamom i tatom pređe kilometre u vožnji, danas mu je priznaje, najzabavnija.

“Bilo mi je lijepo kada smo se vozali biciklima”, kaže Feđa Katana, sin.

Nisu samo mladenci na svadbu stigli dvotočkašima. Kumovi su odlučili da dan bude onako kako su mladenci zamislili, pa su odlučili da im i oni prave društvo na biciklima.