BANJALUKA: Na Banj brdu teretana na otvorenom

15:44, 08.09.2012.
Thumbnail

Zamjenik gradonačelnika Banjaluke Jasna Brkić otvorila je danas na Banj brdu teretanu u prirodi za čiju je izgradnju iz budžeta grada izdvojeno 25.000 KM.

Brkićeva je na otvaranju istakla da je Banjaluka grad sporta, ali i rekreativaca.

"Nakon što smo u novembru prošle godine, otvorili prvu teretanu u prirodi između Rebrovačkog i mosta Venecija, danas smo ozvaničili otvaranje i druge teretane. Iskreno se nadam da će poligoni sa spravama biti puni i vjerujem da će građani od teretane u prirodi imati samo korist", naglasila je Brkićeva.

Načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti Administrativne službe grada LJiljana Radovanović rekla je da je za izgradnju teretane u prirodi izdvojeno ukupno 25.000 KM i dodala da su postavljene 22 sprave na 13 lokacija.

"S obzirom da na Banj brdo dolazi veliki broj rekreativaca, odlučili smo se za jače sprave, manje podložne kvarovima. Izgradnjom ove teretane u pridodi, željeli su izaći u susret našim građanima rekreativcima, ali i sportskim klubovima, jer aktivni sportisti takođe mogu koristiti postavljene sprave“, dodala je Radovanovićeva.

Ona je najavila da će u gradskom budžetu za sljedeću godinu biti planirana sredstva za izgradnju treće teretane u prirodi.

Odjeljenje za društevene djelatnost organizovalo je i takmičenje u vježbama na razboju i vratilu, te takmičenje slobodnim stilom, a najbolji pojedinci su dobili vrijedne nagrade.

(Srna)