Banjaluka ima potencijal za najbolju industriju namještaja

19:44, 13.04.2018.
Thumbnail

Treći kućni sajam GMP kompani održan je u od 11. do 13.aprila u Kamenoj kući na Tvrđavi Kastel u Banjaluci, gdje su predstavljeni proizvodi iz nove kolekcije namještaja, a na kojem je učestvovalo preko 100 domaćih i inostranih partnera i predstavnika lanaca najvećih maloprodajnih objekata u regionu.

Zoran Joldžić izvršni direktor GMP Kompani istakao je da sajam spaja partnere i kupce, ali i struku i inovativnost na jednom mjestu.

GMP001

„Ovogodišnji kućni sajam, koji je održan u prelijepom ambijentu Kamene kuće na Tvrđavi Kastel, je u potpunosti ispunio naša očekivanja. Ugostili smo veliki broj dugogodišnjih partnera i klijenata koji su se upoznali sa našom novom kolekcijom, koja predstavlja spoj tradicije u dizajniranju i proizvodnji tapaciranog namještaja i savremenog pristupa proizvodnje namještaja kroz dizajn. GMP Kompani trenutno nudi preko 200 različitih proizvodnih programa koji su pažljivo osmišljeni u vlastitom sektoru za razvoj i projektvanje. Vise od 80 % vlastitih proizvoda izvozimo na tržište EU i Jugoistočne Evrope (Švajcarska, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Italija, Njemačka). Posebno bismo istakli da smo jedna od rijetkih kompanija koja je sa svojim proizvodima dugi niz godina prisutna u najvećim švajcarskim lancima maloprodaje namještaja, što dovoljno govori o našoj poziciji na tržištu i izgrađenom brendu.“, rekao je izvršni direktor Zoran Joldžić.

Radmila Milinković, arhitekta u GMP Kompani, istakla je značaj ovog sajma za Banjaluku, ali i čitavu privredu Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

„Akcenat bi bio na novoj kolekciji, kojoj smo dali simboličan naziv “Nova kolekcija” u kojoj smo implementirali naše proizvode, koji su veliki iskorak za našu kompaniju, ali i za domaću industriju namještaja. Pokazali smo da je moguće napraviti domaći proizvod koji ide ruku pod ruku sa stranim proizvođačima i svjetskim trendovima kako u dizajnu, tako i u korištenim materijalima i samom načinu proizvodnje“, istakla je ona.

GMP003

Milinkovićeva je dodala da se GMP Kompani dokazao kao regionalni lider u proizvodnji tapaciranog namještaja, a da su struka i potrošači još jednom poklonili svoje povjerenje ovoj kompaniji i njihovom kućnom sajmu.

GMP Kompani posluje preko 20 godina, a posjeduje proizvodni pogon na površini od preko 10.000 m2 i vlastiti maloprodanji prostor u Banja Luci na površini od 2500 m2.

Proizvodne linije opremljene su najsavremenijom opremom koja se trenutno koristi u industriji namještaja. Dostupnost proizvodnog program GMP Kompani je u preko 30 prodajnih objekata širom BiH preko poslovnih partnera. Posjeduju standarde ISO 9001:2008, ISO 14001:2008 i OHSAS 18001:2007.

GMP006

GMP kompani dobitnik je plakete za odgovornog poreskog obveznika u sektoru Drvna industrija i industrija namještaja za 2017. godinu od strane Vlade Republike Srpske, a trenutno zapošljava preko 250 radnika različitih obrazovnih profila, koji čini veoma važnu komponentu daljeg razvoja kompanije.

(PR)