Banjaluka: Gužve u saobraćaju, apel građanima za razumijevanje

14:49, 14.04.2018.
Thumbnail

Zbog intenziviranja radova na izgradnji kružnog toka u Rebrovcu i spajanja istočnog tranzita između Obilićeva i Starčevice, posljednjih dana povećane su gužve u saobraćaju, posebno u jutarnjim i popodnevnim saobraćajnim špicevima.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić i ovom prilikom apeluje na sve učesnike u saobraćaju da imaju razumijevanja.

rebrovac4

"Riječ je o dva veoma važna projekta na koje smo čekali godinama. Zbog intenziviranja radova i postavljanja podzemnih instalacija, došlo je do zatvaranja pojedinih dijelova za saobraćaj zbog čega se stvaraju gužve. Podsjećamo da je zatvoren za saobraćaj i Zeleni most što još više otežava situaciju", rekao je načelnik Sandić.

rebrovac1

Međutim, on ističe da će završetkom kružne raskrsnice i spojem istočnog tranzita u mnogo čemu biti olakšano odvijanje saobraćaja.

[video width="640" height="368" mp4="http://www.atvbl.com/wp-content/uploads/2018/04/video-1523710090.mp4"][/video]

Ivestitor ovih radova je Javno preduzeće „Putevi RS“, koji vrše nadzor nad ova dva projekta.

"Kontaktirali smo i izvođače radova i Policijsku upravu kako bi zajednički preduzeli sve mjere da se održi odvijanje saobraćaja, ali i da se izvođačima omogući da neometano rade svoj posao", kaže Sandić.

rebreovac3

On takođe podsjeća da je Grad planirao ove godine još nekoliko projekata na poboljšanju odvijanja saobraćaja.

"Prije svega, ove godine će početi gradnja novog mosta na lokaciji Zelenog mosta. Planiramo i da nastavimo radove na istočnom tranzitu kako bi se napravio spoj sa novim mostom, što zajedno sa ovim radovima koji se sada izvode čini jednu cjelinu i vezu od zapadnog tranzita kod Kosmosa, preko novog mosta, istočnim tranzitom do Rebrovca i dalje prema Čelincu i Kotor Varošu ", naglasio je Sandić.

Takođe, uskoro će početi i gradnja dvije nove kružne raskrsnice u gradu – na spoju ulica Vase Pelagića, Vladike Platona i Aleje Svetog Save i na spoju Gundulićeve ulice i Aleje Svetog Save.

"Zbog svih ovih radova, očekujemo razumijevanje kod građana, jer kada završimo te projekte imaćemo mnogo bolji, sigurniji i brži protok saobraćaja", rekao je Sandić.