Banjaluka: Dva muškarca i žena pijani napali policiju

15:43, 27.07.2015.
Thumbnail

Dva muškarca i žena uhapšeni su jer su na kupalištu "Vrućica" u Banjaluci u pijanom stanju narušavali javni red i mir, a zatim vrijeđali i fizički napali policajce.

Uhapšeni su dvadesetosmogodišnji M.B. iz Mrkonjić Grada, tridestogodišnja B.B. i dvadesetšestogodišnji S.P, oboje iz Banjaluke, rečeno je Srni u Centru javne bezbjednosti Banjaluka.

Prije dolaska policije, M.B. i B.B. su se bezobzirno ponašali i vrijeđali građane na plaži. Kada su stigli policajci, M.B. ih je vrijeđao i psovao, a jednog od njih je pokušao da udari pivskom flašom u glavu, dok je B.B. udarila drugog policajca u vrat i pocijepala mu službenu uniformu.

Alkotestiranjem je utvrđeno da M.B. ima 1,44 promila alkohola u organizmu, dok je B.B. odbila alkotestiranje.

Dvadesetšestogodišnji S.P. iz Banjaluke je uhapšen jer je tokom uspostavljanja narušenog javnog reda i mira pesnicom udario M.B. Alkotestiranjem je utvrđeno da ima 1,11 promila alkohola u krvi.

Protiv M.B. i B.B. će Okružnom tužilaštvu Banjaluka biti podnesen izvještaj za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, a protiv S.P. će nadležnom Osnovnom sudu biti dostavljen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Mirko Bjelajac, Bojana Blagojević i Slobodan Prpa.