Banjaluka: Četiri hiljade bajkera na moto-festu

20:32, 26.05.2018.
Thumbnail

Škripa guma i zvuk motora obilježili su i drugi dan Moto-festa. Oko četiri hiljade bajkera, iz nekoliko zemalja, prodefilovalo je gradom. Među njima i Boris iz Slovenije kome se sve toliko dopalo da je već sad odlučio da obavezno dođe i dogodine.

"S poštovanjem što je napravljeno, organizacija, ljudi, ponašanje jedno, do motorista – svaka čast. Ovo je jedan od boljih zborova, druženja u Jugoslaviji", kaže Boris iz Slovenije.

"Gdje god ima kakva lijepa manifestacija, tamo smo. Ovo je ovdje fenomenalno, stvarno, Banjaluka je uradila fenomenalnu stvar", dodaje Senad Bojić iz Lukavice.

Zadovoljni su i organizatori. Osim velikog broja gostiju, mogu da se pohvale odličnim koncertima i raznm pratećim događajima.

"Bajkeri su, uglavnom, iz svih zemljala koje smo očekivali, pristigli. Sinoć smo imali dobru noć, veliku posjećenost. Tvrđava Kastel je bila tijesna za sve. Imamo 14 izlagača, svjetski brendovi su ovdje. Dukati je ovdje, Hayabusa, BMW... svi su nam došli u grad na Vrbasu. Ovaj festival je opravdao svoje postojanje", kaže organizator manifestacije Siniša Praštalo.

Na skupu bajkera bio je i Moto-Klub Bezbjednost. Najmlađima su imali šta da poruče.

"Osnovni cilj nam je prezentacija i edukacija najmlađih učesnika sa akcentom na bezbjednost, kako da pravilno i bezbjedno učestvujemo u saobraćaju, odnosno na koji način da izbjegnemo eventualne, potencijalne posljedice", kaže Marija Markanović iz Moto-kluba Bezbjednost.

Moto fest se, u Banjaluci, održava po drugi put.