Banjaluka bogatija za četiri šahovska igrališta

19:56, 12.04.2018.
Thumbnail

Banjalučkim penzionerima neće nedostajati prostora da uživaju u svom omiljenom hobiju. Uskoro će moći da igraju šah na još četiri lokacije. Obezbjediće im to Grad i Penzioni rezervni fond.

"Ovo je, nadam se tek jedan početak posla s obzirom da Penzijski rezervni fond i jeste posvećen ovoj starijoj populaciji i ovo je da kažem u opisu njihovog posla. Grad Banjaluka malo proširuje ovaj opseg razgovora o društveno odgovornim kompanijama i o populaciji kojoj se obraćamo", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

"Drago mi je da smo u mogućnosti da budemo jedni od donatora Gradu Banjaluci odnosno da doniramo šahovske firgure za javne šahovske terene", istakao je Darko Lakić, predsjednik Penzijskog rezervnog fonda.

Penzioneri su zadovoljni. Kažu da više neće morati da idu daleko od kuće. Neki su dali i svoje prijedloge.

"Pokazala se velika zainteresovanost građana Banjaluke pogotovo u centru gdje je postalo za građana najbesplatnije zabavište gdje ljudi u ovoj cijeloj situaciji siromaštva najjeftinije provedu neko svoje slobodno vrijeme".

"Po mom mišljenju bolje bi bilo ovde napraviti još jedno ovo i na neki način nadstrešnicu neku da kad dođemo da možemo se lijepo skloniti da ne pada kiša na nas", istakli su penzioneri.

Oni koji žive blizu parka Mladen Stojanović mogu uskoro da očekuju nove šahovske figure i tablu.

Crno bijele firgure svakodnevno oživljavaju i na šahovskoj ploči u parku Mladen Stojanović. Ljubitelji ovog umnog sporta kažu da će dobijanjem dodatne opreme još više i kvalitetnije moći da uživaju u svom slobodnom vremenu.

Osim parka, šahisti će imati prostor na Kočićevom vijencu, Adi i naselju Obilićevo.