Banjaluka: 100 hiljada KM za sanaciju Centra za zbrinjavanje omladine

13:57, 17.11.2017.
Thumbnail

U Banjaluci je danas potpisan memorandum o saradnji na projektu sanacije i rekonstrukcije objekta Dnevnog centra za zbrinjavanje omladine i punoljetnih lica sa smetnjama u razvoju, za šta će biti izdvojeno oko 100.000 KM.

Memorandum su potpisali gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i predstavnik međunarodne organizacije Katolička služba za pomoć /CRS/ za BiH Mark De Silva.

Radojičić je rekao da će potpisivanjem memoranduma biti moguće uraditi novi objekat iz oblasti socijalne zaštite, koji će biti na raspologanju osobama iz socijalno ranjivih kategorija.

"Zahvaljujući partnerstvu sa CRS, biće sanirane dvije `deza` kuće u naselju Lazarevo, koje će moći da zbrinu oko 30 ljudi", rekao je Radojičić novinarima.

On je dodao da će Grad putem Centra za socijalni rad obezbijediti funkcionisanje ovih kuća, te će uz podršku partnera biti omogućeni uslovi da se ugroženim kategorijama pruži adekvatan smještaj.

Radojičić je podsjetio da je CRS ove godine bio partner Grada Banjaluka i u realizaciji projekta poslovne zone u Ramićima, gdje je više od 500.000 KM obezbijeđeno za komunalnu infrastrukturu, što je rezultiralo time da će već ove jeseni u poslovnoj zoni početi da rade tri nova subjekta.

De Silva je izrazio zadovoljstvo zbog potpisivanja memoranduma na osnovu kojeg će CRS obezbijediti 87.000 KM za sanaciju i rekonstrukciju objekta, dok će Grad Banjaluka izdvojiti 14.000 KM.

"Kvalitet života ne mjeri se samo prema razvijenosti i standardu već i prema tome kako brinemo o onima kojima je pomoć najpotrebnija, odnosno o socijalno ranjivim kategorijama stanovništva", rekao je De Silva.

Projekat obnove dnevnog centra radi se u okviru USAID-ovog projekta RAST, koji sprovodi CRS, a podržava jedinice lokalne samouprave da unapređenjem svog djelovanja i jačanjem odgovornosti, poboljšaju ekonomski razvoj i kvalitet života građana.

(Srna)