Banjalučko naselje dobija moderno igralište FOTO

16:42, 25.08.2017.
Thumbnail

Na lokaciji starog igrališta u Ravnogorskoj ulici, u banjalučkom naselju Nova Varoš, do kraja oktobra trebalo bi da bude izgrađeno novo dječije igralište, sa kreativnim igračkama među kojima će pojedine po prvi put biti postavljene u RS i BiH. Igralište će se prostirati na 450 kvadratnih metara i imaće kapacitet da se na njemu u istom trenutku igra 70 mališana, uzrasta do 12 godina.

Početak realizacije projekta izgradnje igrališta je ozvaničen danas u Gradskoj upravi, nakon što su Igor Radojičić, gradonačelnik Banjeluke, direktor kompanije „Elnos BL“ Branko Torbica i direktor kompanije „Tenzo“ Željko Petrović, stavili potpise na ugovor o njegovoj izgradnji. Igralište će se graditi u okviru velike akcije koju Grad Banja Luka realizuje sa društveno odgovornim kompanijama.

Gradonačelnik Igor Radojičić je zahvalio donatorima koji su odlučili da se uključe u ovu veliku akciju Gradske uprave i naglasio da bi igralište u Novoj varoši trebalo da bude završeno do kraja oktobra ove godine.

"Projektovano je izvanredno igralište, po savremenim standardima, a na radost naših mališana i njihovih roditelja. Želimo da oplemenimo naš grad i da u što više naselja dobijemo dječija igrališta i prostore za odmor i rekreaciju", rekao je gradonačelnik.

Branko Torbica je nakon potpisivanja ugovora istakao da se Elnos grupa sa zadovoljstvom odazvala akciji izgradnje dječijih igrališta na području grada.

"Mi smo se potrudili da našoj djeci poklonimo kreativno i moderno igralište koje će biti ukras grada i mjesto za najljepše dane njihovog odrastanja", rekao je Torbica.