Banjalučki "Sopot" predstavio novi spot VIDEO

  • 15.02.2016.12:55

Banjalučki bend Sopot predstavio je spot za pjesmu “Zovi me”.

Spot koji potpisuje Mania, nastao je u toku prošle godine u šumskim predjelima Vlašića, a predstavljena je ljubavna priča koja pobjeđuje zlo praćena kadrovima bajkovite prirode. Bend Sopot je i ovog puta sarađivao sa modnim kreatorom Markom Feherom, koji je kreirao jedinstvene kostime.

Pjesma „Zovi me“ jedna je od najslušanijih sa aktuelnog albuma „Sopotnik“ i svakako je zaslužila ekranizaciju", rekao je Petar Topalović, osnivač i vokal benda.

„Tog hladnog majskog jutra, u pet ujutro krenuli smo u avanturu snimanja spota. U spotu strašna neman progoni djevojku i želi da je dezorjentiše i da se ona izgubi u šumi. Neman nije računao da prijateljstvo i ljubav mogu pobijediti svaku tamu. Životne bitke se ne mogu uvijek dobiti samostalnom borbom, ponekad je potrebno osloniti se na prijatelje ili partnere, što je poruka naše nove pjesme“, objasnio je Topalović.

sopot

Režiser spota Dajan Javorac kaže da je sa tehničke strane bilo je jako teško snimati dronom kroz gustu šumu, ali je bilo potrebno da bi ideja dobila oblik koji je zamišljen.

"Za mene spot za pjesmu "Zovi me" ima jednu veću vrijednost od samog spota, a to je saradnja domaćih snaga. Zajedno sa timom agencije Mania, sarađivao je ponovo kreator Marko Feher, ali i glumica Branka Kašljević iz GP Jazavac, pa kada na to sve dodamo muzičare Sopota, vrlo lako vidimo da i u Banjaluci ima naznaka o izgradnji umjetničke scene u svakom obliku. Htio bih više ovakvih saradnji, htio bih da sarađujem i budem dio što više uspješnih banjalučkih projekata", dodao je Javorac.

Video spot za singl „Zovi me“ javnosti je predstavljen nakon uspješno realizovanog video spota za pjesmu „Beskonačnost” koji se našao na MTV top 20 regionalnih spotova, kao i Live video spota za singl „Era informacije“ koji je nastao na prošlogodišnjoj manifestaciji „Evropska noć muzeja“.

Sopot je već etablirani banjalučki bend poznat širom regiona, koji ove godine proslavlja deset godina postojanja na regionalnoj muzičkoj sceni.