Banjalučki šišmiši ne "vise" na internetu, bježe u prirodu

21:28, 07.05.2017.
Thumbnail

Ovi šišmiši ne "vise" na internetu i Fejsbuku, već uče kako da vezuju čvorove, koriste busolu i brzo podignu šator. Pa i ne čudi da "lete" u prirodu. Aljoša priča da nema bolje i zdravije zabave od one sa drugarima iz izviđačkog odreda.

"Prvu pomoć radimo, igramo se igrica kao 'marame' i 'buma' i 'son makaron' i učimo kako se pali vatra", rekao je izviđač Aljoša.

Ima tu još mnogo interesantnih stvari, kaže predvodnik odreda. Danijela je uvjerena da djecu, kroz sve aktivnosti uče, ne samo snalaženju u prirodi već i životu.

"Gledajući iz perioda kada sam ja bila dijete, tada je svako dijete nekako po inerciji jedan dio života provelo u izviđačima. To se nekako podrazumijevalo. Sada je to malo drugačije, djeca gube interes za boravak i život u prirodi, za rad u grupama, radije bi da sjede kući pred računarom, ali mi se trudimo", rekla je predvodnik "Odreda izviđača 22. april" Danijela Mitrašinović.

Izviđači u Banjaluci imaju tradiciju dužu od šest decenija. I nove generacije, kao nekadašnje, se zaklinju da će biti dobri drugovi, pošteni, vrijedni, poštovati roditelje i starije. Šišmiši su, zasad, na pravom putu.