Banjalučki Festival cvijeća: Oaza u Domu omladine

16:51, 17.05.2018.
Thumbnail

„Banjalučki festival cvijeća“ otvoren je danas u Domu omladine, a zainteresovani će moći da ga posjete do 19. maja.

Gradonačelnik Igor Radojičić, otvarajući ovaj prvi festival posvećen cvijeću, kazao je da je ova manifestacija obnovljena izložba cvijeća, koju je Banja Luka imala prije više od trideset godina.

cvijece bl2

"Nešto stariji sugrađani se mogu sjetiti da je Banja Luka imala festivale cvijeća koji su bili popularni, posjećeni i imali smo mnogo izlagača iz inostranstava. Lijepe stvari treba obnoviti i vratiti i hvala svim izlagačima koji su nas podržali u organizaciji ovog festivala, koji će, nadam se, imati sve više izlagača. Ove godine, u okviru naše priče o cvijeću u parkovima, u grad smo vratili i tulipan „Banjaluka“ – kazao je Radojičić.

cvijece bl3

On je pozvao sugrađane da dođu i vide šta je to priredilo 11 izlagača ovogodišnjeg festivala cvijeća. Prema njegovim riječima, uporedo sa Festivalom cvijeća, u gradu će za vikend biti još nekoliko događaja, poput Ćevap festa, velike smotre folklora sa nekoliko hiljada učesnika i festivala Kraft pivara.

Na svečanom otvaranju festivala nastupili su učenici Muzičke škole „Vlado Milošević“.

cvijece bl4

Prva dva dana su izložbenog karaktera, a treći dan je zamišljen kao prodajna izložba cvijeća, kada će svi posjetioci imati priliku da kupuju po sniženim cijenama, ali i da dobiju savjete stručnjaka, pa i određene poklone.

Radno vrijeme festivala je od 11 do 19 časova.

Banjalučki festival cvijeća će imati i bogat prateći program, a izdvajamo školu aranžiranja koja će biti održana 17. i 18. maja, od 16 do 17 časova.