Banjalučka filharmonija oduševila u Bijeljini

21:42, 02.11.2017.
Thumbnail

Ljubitelji klasične muzike u Bijeljini imali su priliku da uživaju u djelima velikih svjetskih kompozitora u izvođenju pedesetak muzičara Banjalučke filharmonije.

Prije sinoćnjeg koncerta u etno-selu "Stanišići", za najmlađu publiku je izveden program sa popularnim klasičnim melodijama za ovaj uzrast i muzičkim temama iz dječjih i crtanih filmova, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Dječiji program je imao i interaktivni dio u kojem su ih muzičari, dirigent i posebno angažovana glumica upoznali o sastavu orkestra, muzičkim instrumentima i proveli kroz priču o klasičnoj muzici.

Organizator prvog filharmonijskog koncetra u muzičkoj istoriji Bijeljine je bilo Udruženje građana "Muzički umjetnici Semberije".

"Organizacijom gostovanja Filharmonije dokazali smo da je i na ovakvim kulturnim događajima moguće ispuniti salu, a više od 500 posjetilaca koncerta je pokazalo da Bijeljina i te kako ima publiku za ovakvu vrstu koncerata", ocijenio je predsjednik ovog udruženja Siniša Pajić.

Banjalučka filharmonija nastoji da održi kontinutet koncerata i na taj način razvija scenu klasične muzike u Republici Srpskoj.

Od osnivanja 2010. godine održani su brojni koncerti širom Srpske i nastupi u Švedskoj, Grčkoj, Italiji i Srbiji i drugim zemljama.

(Srna)