Banjalučanin diriguje Bečkom filharmonijom

08:16, 12.04.2018.
Thumbnail

Banjalučanin Milan Mika Aćimović izabran je i uvršten među pet finalnih studenata za seriju Masterclass-a iz dirigovanja u Beču i to u klasi proslavljenog šefa i dirigenta Bečke Filharmonije Kristijana Šulca.

Konkurencija je bila veoma jaka ali se “naše gore list” ipak pokazao da spada u sam vrh dirigenata. Aćimović se, pored dirigentske palice, pokazao i dokazao kao odličan kompozitor ali i DJ.

"Ovo je životna prilika i privilegija za rad sa Kristijanom Šulcom i Bečkom filharmonijom kao i Bečkim radio televizijskim orkestrom i drugim profesorima sa prestižnih univerziteta, privilegija je vanserijska za bilo koga iz svijeta dirigovanja. Ovaj master je i preduslov za dalje naučno usavršavanje na drugim svjetskim unverzitetima od koji su već neki poslali svoje ponude programa. Zahvalan sam i preporukama od profesorke Darinke Matić Marović kao i podršci maestra Bojana Suđića" rekao je on za portal SrpskaCafe.

Mika će imati privilegiju da radi sa Maestrom Šulcom, ali i da diriguje Bečkoj filharmoniji za vrijeme ispita kroz klasični repertoar, savremena djela i premijerna izvođenja muzike od kolega sa Bečkog instituta za kompoziciju.

(srpskacafe.com)