Banja Vrućica i RUGIP odgovaraju na medijske navode

19:38, 28.07.2017.
Thumbnail

Iz Banje Vrućice oglasilo se i rukovodstvo tog zdravstveno-turističkog centra. I to uz podršku advokata. Odlučili su da stanu u kraj, kako kažu, spekulacijama da im je poklonjeno zemljište vrijedno više miliona maraka.

Nije tačno da je RUGIP teslićkoj "Banji Vrućici" poklonio zemljište milionske vrijednosti. Svi koji to tvrde treba da budu sankcionisani, poručuju iz Banje. To je zemljište koju godinama koriste, zaposleni i oni koji dolaze da uživaju u prirodnim ljepotama.

"To zemljište, koje je već godinama bilo predmet upisa u našu svojinu i koja je prvostepenom odlukom nadležnog organa upisana u svojinu, već godinama je u posjedu Banje Vrućice, da ga mi uređujemo, gazdujemo njim, da ga koriste naši gosti svakodnevno", kaže Aleksandar Radošević, direktor ZTC "Banja Vrućica".

rugip

"Banja Vrućica je upisana kao posjednik svih ovih nekretnina, odnosno 700 dunuma zemlje, kao katastarski posjednik sa dijelom 1/1, unazad još, čini se od 1988. godine, kada je donesen regulacioni plan zvani Banja Vrućica", rekao je Siniša Đorđević, pravni opunomoćenik "Banje Vrućice".

Prvostepenom odlukom RUGIP-a zemljište je dato Vrućici, ali odluka nije bila dovoljna, pa je, kažu u rukovodstvu, u toku i drugostepena, nakon koje će sve biti zvanično. Zbog medijskih navoda, ljuti su i u RUGIP-u. Nije ovo, kažu, prvi put da ta ustanova ispašta. Za sve krive politiku.

"Pred Upravom je u toku postupak priznavanja prava svojine pomenutom centru. Ovakve tendenciozne medijske navode doživljavamo kao pritisak na RUGIP i ishod odluke koja tek treba da bude donesena", poručili su iz RUGIP-a.

U medijima se pojavila informacija da je RUGIP Banji Vrućici poklonila na hiljade metara kvadratnih zemljišta koje pripada državi. Banja Vrućica i “Kardial” 1993. godine su spojeni u jedno preduzeće, koje je privatizovano osam godina kasnije.