Baklje i stolice letjele na derbiju, ima povrijeđenih

22:03, 14.04.2018.
Thumbnail

Navijači Crvene zvezde i Partizana sukobili su se na zapadnoj tribini stadiona "Rajko Mitić" tokom vječitog derbija. Letjele su baklje i stolice a na kraju je bilo i 11 povrijeđenih.

Navijači su u sukobu koristili baklje i stolice, zbog čega je meč prekinut na oko pet minuta. Sukob je prestao kada su pripadnici Žandarmerije napravili tampon zonu.

Iz klinike "Anlave", koja je imala dežurne ekipe na derbiju, kažu da je na derbiju povrijeđeno 11 osoba, od čega u sukobima petoro. Kako navode, povrijeđeni su prebačeni u Urgentni zbog povreda glave, skočnog zgloba i ušne regije. Niko nije životno ugožen.

Informacija o tome da li zbog sukoba ima uhapšenih još nema, a Ministarstvo unutrašnjih poslova se nije oglasilo.

Mediji su ranije prenijeli da su dvojica maloljetnika prije utakmice povrijeđena u sukobu na Kanarevom brdu, kao i da je sukoba navijača bilo i na Dedinju.

Dvije maloljetne osobe povrijeđene su u tuči u ulici Pere Velimirovića u Beogradu koja se, prema informacijama policije, dogodila oko 15.40. Sumnja se da je riječ o sukobu navijača.

Portparolka Hitne pomoći Nada Macura rekla je da je jedan maloljetnik (16) zadobio povrede glave i donjeg dijela leđa oštrim predmetom i da je iz Doma zdravlja na Kanarevom brdu prevezen u Urgentni centar. Drugi povrijeđeni maloljetnik otišao je sa majkom.

Beogradski mediji prenose da je i na Trgu oslobođenja došlo do “koškanja između dva tabora navijača“, ali da je policija reagovala na vrijeme i spriječila sukob.

Osim toga, mediji prenose i da je na Dedinju došlo do obračuna dvije grupe navijača koji je počeo u gradskom prevozu, a nastavio se na ulici.

(B92)