Bajić za ATV: Posjeta Matvijenkove značajan međunarodni događaj

22:59, 24.04.2018.
Thumbnail

"Moje lično mišljenje je da je ovo jedan značajan međunarodni događaj, možda drugi po redu nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Bilo je potrebno da čujemo stavove Rusjie prema Republici Srpskoj i BiH, o kojima nas je obavjestila Valentina Matvijenko. Nakon njenog izlaganja vidi se da oni imaju jasan stav i da se zalažu za mir, stabilnost i prosperitet, kao Republike Srpske, tako i BiH", rekao je Vanja Bajić, poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gostujući u Večernjim vijestima ATV-a, a komentarišući posjetu delegacije Savjeta Federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta Republici Srpskoj.

Osvrćući se na nedolazak Koalicije Domovina na svečanu sjednicu Narodne skupštine Republike Srpkse, kojoj je prisustvovala delegacija iz Rusije, Bajić je istakao:

"Moraju da slušaju Sarajevo. Pribojavali su se da će Valentina Matvijenko nešto reći što bi njima bilo nezgodno i onda ne bi bili u prilici da raspravljaju na tu temu. Međutim, ni u jednom trenutku gospođa Valentina se nije obratila negativno u bilo kom kontekstu. Sa druge strane, moram da napomenem, da je to bila dvodnevna posjeta, i u Sarajevu, i u Banjaluci, za razliku od ljudi koji dolaze sa zapada, koji većinom ignorišu posjetu Banjaluci, i svoje posjete obavljaju samo u Sarajevu. Ova posjeta predstavlja pordšku za razvoj, kako Republike Srpske tako i čitave BiH", naglasio je Bajić.

Bajić je istakao da je svečana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske protekla u odličnoj atmosferi i da su napokon, i pozicija i opozicija, bili složni i da su svi mogli da čuju kakav je odnos predsjednika Milorada Dodika sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, premijerom Dmitrijem Medvedevim, kao i privrednicima u Rusiji.