Bajern protiv Reala bez Vidala

12:38, 18.04.2018.
Thumbnail

Fudbalski klub Bajern iz Minhena potvrdio je da će Arturo Vidal zbog teške povrede koljena propustiti ostatak sezone, što znači da će Bavarci u obje polufinalne utakmice Lige šampiona morati igrati protiv Reala bez svog ponajboljeg igrača.

Vidal, kojeg u Njemačkoj zbog stila igre zovu "Ratnik", u nedjelju je na treningu izvrnuo desno koljeno, a pregledom je ustanovljeno da mu se odlomio komadić kosti koji mu je danas uklonjen artroskopskim zahvatom.

Trener Bavaraca Јup Henkins tada je rekao kako se nada da će se Vidal brzo vratiti na teren, a svakako da nije očekivao informaciju da će Čileanac do kraja sezone biti van trenažnog procesa.

S obzirom na to da se tek vratio fudbalu nakon povrede istog koljena, bilo je vjerovatno da su šanse male da zaigra protiv Madriđana, ali u Bajernu su se ipak nadali.

Ipak, od toga neće biti ništa, bol je prevelika i Čileanac neće imati priliku da se osveti Realu za kontroverzno polufinale prošle sezone, kad je upravo on, po mnogima, bio neopravdano isključen, što je kraljevskom klubu otvorilo vrata finala.

Vidalovi problemi na muke su bacili trenera Bajerna Јupa Henkinsa, koji će sad morati odlučiti ko će zauzeti Vidalovo mjesto u sredini veznog reda. Na raspolaganju su mu Toliso i Sebastian Rudy, Ćavi Martinez i Džejms Rodrigez.

Bajern i Real prvu će utakmicu polufinala Lige šampiona odigrati u utorak 24. aprila.

(indeks.hr)