Baggi farmerke su in: Pravila ne postoje!

07:32, 17.11.2015.
Thumbnail

Očigledno je da je ovih dana zavladao novi trend farmerki.

Baggy ili vrećaste farmerke su jednostavno fantastične iz jednog razloga. Pored toga što su nevjerovatno udobne, one ne naglašavaju naše obline, pa nas tjeraju da se zalažemo za sofisticiraniji stil. Fokusiramo se na to kako da izgledamo kul, uglađeno, opušteno i šik u odjeći koja nas ne grli čvrsto.

Kako da nosite vrećaste farmerke?

Pošto ne moramo da birnemo kako u njima izgledaju naši koukovi, zadnjica i noge, možemo da se posvetimo drugim stvarima – kako izgledaju u kombinaciji sa majicom, džemperom, košuljom, pelerinom itd. Razmišljajte o njima kao o vikend odjeći, kada je jedino važno gdje ćete jesti i šta ćete da ćaskate sa svojim drugaricama. Zaboravite na pravila, jer ne postoje!

vrecaste farmerke

Iako moramo da težimo lakim vibracijama, moramo da izgledamo šik i ne smijemo da dozvolimo da u vrećastim farmerkama imamo izgled skitnice. Ne postoje određena pravila, neke djevojke mogu da nose vrećaste farmerke, vrećaste majice sve do koljena, patike, i prevelike kapute i izgledaju odlično, dok drugim djevojkama bolje pristaje kombinacija: vrećaste farmerke + uska majica + kožna jakna.

Jedna stvar je najvažnija: cipele. Od vrste obuće zavisi i vaš stajling. Baggy farmerke sjajno idu u kombinaciji sa gležnjačama, patikama, ali i visokim potepticama.