24.06.2020.

Zakletva

Poznata turska telenovela "Zakletva" stiže na ATV!

Još jedna ljubavna priča koja prati lijepu i prilično skromnu djevojku Rejhan. Ona je odrasla na selu te je odgojena na tradicionalan način. Nakon smrti majke, Rejhan ostaje siroče, ali joj se život potpuno neočekivano mijenja. U želji da obuzda svog neodgovornog i razmaženog sina Emira, Rejhanin stric Hikmet je dovodi u Istanbul sa idejom da ih vjenča. Rejhan se na početku protivila, ali kako joj je, poslije smrti majke, ostao samo stric pristaje da mu ispuni želju.

Emir ne želi da se oženi sa Rejhan, ali Hikmet uspijeva da ga prisili na brak. Zbog toga što je natjeran na brak, Emir se zaklinje da će se prema Rejhan ponašati toliko loše, da će sama tražiti razvod od njega. Njihov brak ne prihvata ni njegova majka Džavidan, koja od tog trenutka, kao i sam Emir, čini sve da Rejhan zagorča život u kući. Ona jedinu utjehu pronalazi u stricu Hikmetu i Emirovoj sestri Suni, koja je bolesna.

Uprkos svim protivljenjima i na Hikmetovo insistiranje, Emir i Rejhan se vjenčavaju, a on počinje da sprovodi svoj plan u djelo. Rejhan se zaljubljuje u Emira, a on neće biti svjestan da će ga njena ljubav i dobrota promijeniti.

Nevjerovatnu ljubavnu priču koja se rađa uprkos svim preprekama i jazu između tradicije i modernog svijeta gledajte na ATV-u radnim danima u 23 časa.