29.04.2020.

Trka oko svijeta

Avanturistički TV spektakl "Trka oko svijeta" koji gotovo i da nema konkurenciju i koji redovno osvaja prestižne "Emmy" nagrade od večeras se emituje i na ATV-u. 

Srijedom i četvrtkom u 21 čas gledaoci ATV-a će imati priliku da prate uzbudljivo takmičenje za koje kažu da je popularnije i bolje od poznatog rijalitija "Survivor". Takmičarski parovi imaju zadatak da savladaju nevjerovatno maštovite i istinski zahtjevne prepreke putujući cijelim svijetom. U pitanju je takmičenje na tri kontinenta i čak devet zemalja.

Pobjednički par osvojiće nagradu od million dolara, a ako odnese pobjedu i u prvoj i u zadnjoj etapi trke, nagrada se udvostručava.

Izazovi koji su pred jedanaest parova su inspirisani kulturom zemlje u kojoj se takmičari nalaze i uključuju visoke nebodere u Los Anđelesu, pržena jaja na glavi u Indoneziji, štakore u Bangladešu. Takmičari su upućeni jedni na druge i u ovoj avanturi su bez mobilnih telefona, mapa i novca.

Voditelj ovog avanturističkog "game show"-a je poznata novozelandska TV zvijezda Phil Keoghan.
 

Nevjerovatna rijaliti avantura kojoj još niko nije uspio da odoli - “Trka oko svijeta”, srijedom i četvrtkom u 21 čas samo na programu ATV-a.