18:25 SUB-NED

Svet na dlanu

07.03.2019.

Svet na dlanu

TV serijal „Svet na dlanu“ svojevrsno je putovanje planetom, magijom slike i komentara. Nastao je nekako istovremeno kada i Kon Tiki da bi u međuvremenu postao neraskidiv dio ove turističke kompanije, dio njenog imidža i brenda.

Autori ovog serijala - Slobodan Mićić kao narator i frontmen, Marija Škiljaica Mičić kao scenaristkinja i Ratko Kušić u ulozi snimatelja i reditelja - uspjeli su da na prepoznatljiv ali i nestvarno dopadljiv način svojim dokumentarnim emisijama predstave sve ljepote, kao i velike i male tajne cijelog svijeta. Uostalom, mnogi su se odlučili za putovanja u neobične krajeve zahvaljijući uzbudljivim TV zapisima iz serijala "Svet na dlanu".

Serijal je sniman na gotovo svim meridijanima svijeta. Fascinantni zapisi sa ledom okovane Aljske, nestvarna ljepota Patagonije, uzbudljivi kadrovi sa Tibeta koji visinom od 5.000 metara dodiruje nebo ili slike i priče sa Mrtvog mora kao najniže tačke svijeta, samo su djelić užitka koji su autori serijala "Svet na dlanu" darovali ljubiteljima putovanja. Mnogi su poslije njih krenuli njihovim putem- plovili su i letjeli, pješačili i sjedili u čudesnim restoranima uživajući u autentičnoj gastronoskoj punudi zalivenoj domaćim pićima a sve to uz taktove autentične muzike koja samo na tim mjestima zvuči tako dobro...

Serijal "Svet na dlanu" sasvim namjerno za mnoge je bio i ostao svijet čarolije i magije putovanja. Pratite ovaj putopis na ATV-u subotom i nedjeljom od 18:25.