Sluga_portal-000.jpg

Akcija/Komedija

21:30

Sluga

U subotu donosimo jedan od najgledanijih filmova ikada snimljenih u rusiji, 'Sluga', komedija reditelja Klima Shipenka, sa našim Milošem Bikovićem u glavnoj ulozi, koji je za samo jednu noć pogledalo više od 750 hiljada ljudi.

U središtu ove zanimljive i produkcijski zahtjevne komedije je mladi Grigorij, Griša, razmaženi bogataš. Toliko je ušuškan u svom lagodnom životu da misli kako je iznad svih pa i zakona. Kada ode predaleko u svojim ispadima i kada mu prijeti zatvorska kazna, njegov otac preduzima radikalne mjere i uz pomoć svog prijatelja psihologa smišlja za Grišu pravo otrježnjenje.

Kako od razmaženog bogataša napraviti čovjeka? Grišin otac unajmljuje glumce i sina vraća u prošlost. Nakon izrežirane saobraćajne nesreće budi se u 1860. godine, na seoskom imanju, kao obični kmet. Sve što ga okružuje je izrežirano i svaki njegov pokret prati se kamerama. Glumci ga uvjerljivo vode kroz avanturu upoznavanja jednog drugačijeg života u kojem Griša upoznaje život ‘malog’ čovjeka, njegove radosti, pravo prijateljstvo, vrijednosti rada i konačno i iskrenu ljubav.

Neodoljiva avantura, lijepo skrojen spoj stvarnosti i mašte, priča koja svojom komičnošću, a s druge strane brilijantnom glumom ne samo Miloša Bikovića već i ostatka spremne glumačke ekipe, otvara pitanja vrijednosti života i njegove istinske svrhe. Film je osim velike gledanosti, ostvario i vrtoglav budžet, kao i nekoliko nominacija na prestižnim filmskim festivalima u Rusiji.

Uzbudljiva priča o mladiću koji je kroz jednu posebnu ‘rehabilitaciju’ konačno upoznao pravo zlato – pravi život.

Film ‘Sluga’ u subotu u 21 čas i 30 minuta.