05.02.2021.

Državni službenik (12+)

Prvu sezonu serije "Državni službenik"  gledajte na ATV-u utorkom i srijedom od 20 časova.

Domaća hit serija nas uvodi u poslovne i privatne živote savremenih agenata službi zavjetovanih na tajnost.

“Državni službenik” je prva serija koja će se odvažiti da prikaže rad Bezbjednosno-informativne agencije u okolnostima savremene obavještajne i opšte geopolitičke situacije. Njeni junaci su mladi ljudi pritisnuti bremenom ogromne odgovornosti velikim dijelom proistekle iz širokih ovlašćenja koja njihova pozicija nosi. Serija će se baviti njihovim profesionalnim iskušenjima ali i cijenom koju u svemu tome plaća privatni i porodični život.

Ova serija, iako zasnovana na izmišljenim događajima I likovima, posvećena je svima onima koji su položili svoje živote za očuvanje bezbjednosti naše zemlje, o čijoj žrtvi mi nikada nećemo ništa saznati jer su bili zavjetovani na tajnost, bez mogućnosti da dobiju spomenik ili status narodnog heroja iako su ga zaslužili.

Radnja serije smještena je u današnje vrijeme. Milan Marić igra glavnu ulogu, mladog agenta Lazara, koji pokušava da pronađe ravnotežu između porodičnog i poslovnog života. Kada se velika opasnost nadvije nad Srbiju, i kada više ne zna ima li na koga da se osloni, Lazar shvata da će morati da podnese veliku žrtvu i da radi mimo pravila kako bi spasio svoje sugrađane, svoju porodicu i sebe.

Pored Milana Marića, posebnu pažnju publike i medija privukla je i uloga proslavljenog glumca Žarka Lauševića, koji tumači lik bivšeg pripadnika službe koji i dan danas ima veliki uticaj na šefa Bezbjednosno-informativne agencije, koga igra Nebojša Dugalić.

Serija će tokom 12 epizoda pratiti živote glavnih junaka pritisnutih bremenom ogromne odgovornosti koje njihov posao nosi.

Scenario: Dimitrije Vojnov

Režija: Miroslav Lekić, Ivan Živković, Predrag Gaga Antonijević

Uloge: Milan Marić, Nebojša Dugalić, Žarko Laušević, Nenad Jezdić, Radovan Vujović, Marta Bjelica, Ljubomir Bulajić, Vaja Dujović, Nina Nešković, Sonja Kolačarić, Marko Božić