12.07.2018.

Priča o Desperu

Moderna bajka, "Priča o mišu zvanom Despero" govori o četiri nemoguća junaka: to su Despero, hrabri miš prognan u tamnicu jer je razgovarao s čovjekom; Roscuro, dobrodušni štakor koji obožava svjetlo i supu, ali prognan je u mrak; Pea, princeza u mračnom dvorcu i rob očeve tuge, te Mig, služavka koja čezne postati princeza, ali prisiljena je služiti tamničara. Sićušan i obdaren prevelikim ušima, Desperu je njegov mali svijet pretijesan. Ne želeći živjeti kao kukavica, sprijateljuje se sa princezom po imenu Pea i nauči čitati knjige (umjesto da ih jede) – uživajući u pričama o vitezovima, zmajevima i lijepim djevicama.

Prognan iz Zemlje miševa jer je više čovjek nego miš, Despera spasi Roscuro, koji takođe želi slušati priče. Ali kad princeza odbije Roscurovo prijateljstvo, on postane pravi štakor te smišlja osvetu zajedno s još jednom otpadnicom, Mig. Kad Peu otmu, Despero otkrije da je on jedini može spasiti… I da čak i najmanji miš može biti hrabar kao vitez u sjajnom oklopu.

U ovoj priči o junaštvu, oproštaju i iskupljenju, jedan mali stvor naučiće cijelo kraljevstvo kako je dovoljno tek malo svjetla da osvijetli istinu… I da knjigu ne valja suditi po koricama.

Uloge: Matthew Broderick, Dustin Hoffman, Emma Watson, Tracey Ullman, Kevin Kline, William H. Macy, Stanley Tucci, Ciarán Hinds, Robbie Coltrane, Tony Hale, Frances Conroy, Frank Langella...