01.03.2019.

Povratak mumije

Drevni užas oslobodi se kada se prokleta mumija ponovno probudi – zajedno sa još moćnijom silom: Kraljem škorpiona. Sada se Rick i njegova supruga Evelyn upuštaju u odvažnu borbu za spas svoga sina – i cijelog svijeta.

Godina je 1933., i prošlo je osam godina otkad su se hrabri legionar Rick O'Connell i neustrašiva egiptologinja Evelyn borili za život protiv 3000 godina starog neprijatelja zvanog Imhotep. Rick i Evelyn sada su u braku te žive u Londonu sa svojim sinom Alexom. Niz događaja prouzročiće uskrsnuće Imhotepove mumije u Britanskom muzeju te će on još jednom kročiti zemljom u potrazi za besmrtnošću. Međutim, jedna druga sila takođe je puštena na svijet, sila stvorena u najmračnijim obredima drevnog egipatskog misticizma, i čak moćnija od Imhotepa. Kada se ove dvije sile sukobe, sudbina svijeta visiće o niti, a O'Connellovi će krenuti u očajničku utrku za spas svijeta od neopisivog zla te spas svoga sina prije nego što bude kasno.

Uloge: Brendan Fraser, Rachel Weisz, John Hannah, Arnold Vosloo, Oded Fehr, Patricia Velasquez, Freddie Boath, Alun Armstrong, Dwayne Johnson, Adewale Akinnuoye-Agbaje, Shaun Parkes, Bruce Byron…