04.04.2019.

Napoleon

Priča o najmoćnijem čovjeku svijeta svog vremena.

Niz je filmskih i televizijskih ekranizacija čija je centralna ličnost Napoleon. Ali po prvi put u ovoj mini seriji on je prikazan u svoj svojoj kompleksnosti: kao čovjek sa svojim nadama i željama, jakim stranama i slabostima. I kao vojskovođa, političar i vizionar koji se vinuo visoko iznad svog okruženja i postao mit.

I u politici i u ljubavi bio je veliki manipulator. Zavodio je, volio ali i često ostavljao na cjedilu brojne svoje ljubavnice.

Znao je i kako da manipuliše svojom zahtjevnom korzikanskom porodicom i kako najbolje da iskoristi njenu čvrstu međusobnu povezanost.

"Napoleon" nam pruža kompleksnu sliku velikog ali i kontradiktornog vladara, pokreće niz pitanja i dovodi u sumnju brojne uvrežene predstave, dajući istovremeno portret ovog velikana istorije poštujući sve poznate činjenice.

"Senzacionalna produkcija!" - DVD Talk

"Napoleon je visokobudžetni projekat, od one vrste kod koje se svakog trenutka vidi na šta su pare potrošene, prepun raskošnih, eksplozivnih akcionih scena, potpomognutih "ol-star" glumačkom ekipom i armijom od 20.000 statista." - The Digital Fix