15.10.2019.

Kult art

Kultura i umjetnost su sastavni dio našeg života pri tome, to nisu samo pozorište, film ili knjiga, nego i način na koji komuniciramo, živimo, razmišljamo. "Kult art" se upravo bavi ovakvim temama. Emisija je koncipirana kao mozaičko-kulturno-umjetnička emisija.

Gledate i slušate vijesti iz kulture, neobične intervjue o običnom pod nazivom "U dijalogu sa sobom" i rubriku "Registar" koja predstavlja neafirmisane i alternativne umjetnike širom regiona.

Svaka emisija ima posebne najave snimljene na različitim lokacijama u kojima se govori o zadatoj temi.

"Vijesti iz kulture": dio u kojem se daje kratak osvrt na događaje koji su bili u prethodnoj sedmici (izložba, pozorišna predstava, koncerti, festivali  ali i alternativna scena RS)

"U dijalogu sa sobom": kratki razgovor sa umjetnicima, profesionalcima u oblasti kulture, prosvjete, izdavaštva, dizajna, arhitekture ali i kreativnog sektora koji obuhvata razne profile gostiju. Razgovor teče dinamično i neposredno sa ličnim pitanjima, šta je ono što je njima važno, o njihovom radu, o brzim informacija, o putovanjima ali i njihovim preporukama omiljenih knjiga, filmova, o društvenim mrežama, muzici, pop kulturi itd.

"Registar": predstavljanje mladih umjetnika uglavnom neafirmisanim koji predstavljaju svoj rad i sve ono što je važno da bi jedan mladi umjetnik/umjetnica postali vidljiviji i pronašli način da svoj rad pokažu javnosti.

Zašto su umjetnost i kultura važni, zabavni i potrebni?  Gledajte "Kult art" četvrtkom u novom terminu, od 17:20h.