18.10.2018.

Ko žensko

Utorak, 15.1.2019.

 

 

 

Koliko ste samo puta čule komentar upitne konotacije “ko žensko“. Vjerovatno su muškarci prvi počeli, ali ni žene danas ne zaostaju u takvoj vrsti „etiketiranja“.

Alternativna televizija pripremila je za svoje gledaoce jedno jako dobro iznenađenje!

U programskoj šemi naći će se od utorka, 23. oktobra novi TV format, emisija "Ko žensko".

Poglađate, u fokusu emisije će biti savremena žena od koje se, kako autorke Danka Žugić i Ena Mitrovska ističu, svakodnevno očekuje da bude produktivna na poslu, majka, žena, kćerka, prijateljica, domaćica,  ljubavnica  i da u svemu tome pronađe i ne izgubi sebe. 

„Ona  je umjetnica, političarka, privrednica, šalterska radnica, medicinska sestra, učiteljica, računovođa, državnica...  To je svaka super-žena  21. vijeka koja ima svijest o sebi, svojim željama, ambicijama, kvalitetima i slabostima, koja ima uspone i padove, balansira između svih uloga koje su joj pripale, u trci sa vremenom“, objasnile su Danka i Ena.

Identitet emisije upućen je na imaginarni lik Danke von Frajerice koja je-  „ljupka, ali otresita, ljubazna, ali direktna, i prefinjena i mangup. Nema stid u pogledu razgovora na bilo koju temu u rasponu od rukovođenja državom do orgazma“. Uz Danku, stalni likovi emisije su njen prijatelj Senad koji je potajno zaljubljen u nju još od srednje škole i njegov najbolji prijatelj Jokić, koji posebno uživa da ga provocira komentarima u vezi sa Dankom. 

Brojne su teme o kojima će Danka razgovarati sa gostima u emisiji– industrijalizacija ljepote i estradizacija estetike, estetska hirurgija, žene u politici, žene u privredi, dobra udaja, razvod, uticaj okoline, karijera, otkaz, homoseksualnost i td. Izbor gostiju očekivano je usklađen sa temom, a u pitanju su regionalno popularne ličnosti iz javnog života. 

Uz „ozbiljni“ dio emisije, gledaoce i gledateljke Alternativne televizije očekuju i „intermeco“ trenuci, koji su, takođe u skladu sa temom emisije, ali su prvenstveno humoristični.

„Samo ćemo šapnuti da su u priči jedan krevet, zatim jedan stendap razgovor dvojice najboljih drugova i šank, a gledaoci i gledateljke će već u utorak u 22:25 časova otkriti o čemu se radi i sigurne smo da ćemo se utorcima i nastaviti redovno družiti. Podjednako nam je važno da se gledaoci uključe u komentarisanje na društvenim mrežama. Kreirani su FB i instagram nalozi emisije, koji su već prepuni „života“, a dešavanja na ovim stranicama komentarišemo u emisiji, čitamo najbolje komentare i generalno- ovo nam je jako važan dio emisije“, napomenule su Danka i Ena.

Ko su Danka, Senad i Jokić i o kakvom TV formatu, gostima, razgovorima, šankovima i krevetima se radi provjerite u utorak na programu Alternativne televizije. Prva tema je žena XXI vijeka, a svi detalji će biti i na društvenim mrežama.