04.01.2021.

Katarina Velika

Raskošna i uzbudljiva serija ruske produkcije, o jednoj od najznačajnijih žena 18.vijeka, ruskoj carici Katarini Velikoj na ATV-u od ponedjeljka do petka u 17 časova.

U središtu priče je kći osiromašenog pruskog kneza koja se sprema udati za budućeg ruskog cara Petra III. koji više voli ratne igre i ne zanimaju ga previše žene. Njenu blagu prirodu zamjenjuje hladan bijes, a svoju usamljenost preusmjerava u težnju za moći. Ta ojađena mlada žena puna snage osvajaće zemlje i srca, gušiti pobune i održavati veze sa istaknutim europskim misliocima. Postaće Katarina Velika.

Istorijska drama “Katarina Velika” objašnjava nam detalje o sudbini najpoznatijeg ruskog vladara. Katarina II je vladala trideset i četiri godine. Istoričari njenu vladavinu nazivaju “zlatnim dobom Ruskog Carstva”. Njen privatni život nije bio ništa manje zanimljiv. Ukorijenio se loš glas prema kojem je bila neobuzdana ljubavnica, a miljenike je pretvarala u guvernere i generale. Caričin lik na ekran su prenijeli popularni ruski redatelji Aleksandar Baranov i Ramil Sabitov pod umjetničkim nadzorom oskarovca Vladimira Menjšova.

Ruska kostimirana serija radnim danima u 17 časova na ATV-u.