25.01.2021.

Južni vetar (12+)

Film koji ruši sve rekorde, koji je u prvih mjesec dana kino distribucije pogledalo više od 550.000 gledalaca u regiji te gotovo 600.000 gledalaca u svijetu te koji na najpoznatijem američkom filmskom veb-sajtu IMDB-u ima visoku ocjenu 8,1 – u nedjelju od 20 časova na ATV-u!

U životu Petra Maraša, pripadnika beogradske automobilske mafije, stvari počinju dobijati smisao. Napušta roditeljski dom i sa dugogodišnjom djevojkom Sofijom useljava se u svoj novi stan. Klan čiji je pripadnik, a kojim upravlja iskusni "Car", dobro "radi". Posao je uigran, novca ima dovoljno za sve, a policija im ne pravi probleme. Sve će se to promijeniti kada se Maraš slučajno zamjeri opasnom narko klanu.

Srpski film reditelja Miloša Avramovića napisan po scenariju Petra Mihajlovića i Miloša Avramovića sa fantastičnom glumačkom postavom. Glavne uloge tumače Miloš Biković, koji ima ogromnu popularnost pogotovo kod mlađe publike i na srpskom i na ruskom tržištu, i Dragan Bjelogrlić, jedan od naših najpoznatijih glumaca, zatim sve popularnija Jovana Stojiljković te Miodrag Radonjić.

Jednu od glavnih uloga u filmu tumači i prerano preminuli Nebojša Glogovac kojem je ovo, nažalost, posljednja filmska uloga.

Ne propustite "Južni vetar" u nedjelju od 20 časova na ATV-u!

Uloge: Miloš Biković, Miodrag Radonjić, Dragan Bjelogrlić, Nebojša Glogovac, Miloš Timotijević, Jovana Stojiljković, Srđan Todorović, Bogdan Diklić, Aleksandar Berček, Hristo Shopov, Ivaylo Zahariev

Režija: Miloš Avramović

Scenario: Miloš Avramović, Petar Mihajlović