27.11.2019.

Dokumentarni film "Vojin"

Dokumentarni film, snimljen u saradnji 126. brigade "Vojin" i „Zastava filma“, prikazujući dramatične događaje iz vremena NATO agresije i ljude koji su svih 78 dana besomučnog bombardovanja ostali na svojim osmatračkim i radarskim položajima, vraća nas u vrijeme zaglušujućih i zloslutnih sirena noćnih naleta bombardera, bombi i razaranja, ali i u vrijeme herojske odbrane u kojoj je svaki pripadnik Vojske s maksimalnim požrtvovanjem izvršavao predviđene zadatke.

Tokom 30 dana snimanja, u objektima 126. brigade "Vojin", na radarskim položajima i drugim mjestima na kojima su, tokom odbrane od agresije, bili stacionirani pripadnici jedinice, snimljeno je pregršt materijala, među kojima i rekonstrukcije nekih ratnih zbivanja.

Reditelj filma „Ratna beležnica 126. brigade VOJIN“ je Danilo Paškvan, a u izradi filma čije projekciju imate priliku da pogledate na programu Alternativne televizije u četvrtak od 21 čas, učestvovali su i snimatelj Žarko Pekez i montažer Dušan Milunović iz VFC „Zastava film“.

Zbog iskazane hrabrosti i nesebičnog požrtvovanja svih pripadnika jedinice 126. brigada "VOJIN" je odlikovana Ordenom narodnog heroja.