04.04.2019.

Dina

Remek djelo Franka Herberta pretočeno u spektakularnu mini-seriju.

Smješten u daleku budućnost i na pustinjsku planetu Arakis, "Dina" donosi epsku priču koja se vrti oko čudotvornog začina, izvora dugovječnosti, zdravlja i mudrosti, najvećeg blaga koju galaktička Imperija posjeduje. Arakis, širom galaksije poznata kao Dina, divlja je planeta paklenih pustinja i kataklizmičnih oluja i jedina planeta na kojoj ovaj začin postoji.

Oko Dine se zbog toga sve vrti. Moć, uticaj, vlast, sve je vezano za kontrolu Dine. Pol, nasljednik kuće Atreidiosa, igrom slučaja nađe se u središtu ove borbe oko Dine. Na njegovim mladim plećima je teret univerzume, sudbina Imperije ali i njegove sopstvene sudbine ugrožene od strane mračnih sila.

Nagrađena mnogobrojnim nagradama, ova mini serija ostavlja bez daha, kako zbog akcije i scenografije, tako i zbog spektakularne glumačke ekipe koju predvodi Vilijem Hart.

"Da li je uopšte moguće da bilo kakva ekranizacija može da učini zadovoljnima legije obožavaoca kultnog Herbertovog romana? Moguće je. I to impresivnim korišćenjem mašte u interpretaciji Herbertovih političkih, socijalnih i religioznih ideja. Koje su tretirane iskreno, pokazane uz maksimum magije i minimum cinizma." - The New York Times

"Riječ je o adaptaciji koja će pružiti zadovoljstvo Herbertovim obožavaocima. Serija, velikim naporom da oživi Herbertov svijet, prevazilazi sva očekivanja." - Needcoffee.com