BOLJI-ZIVOT-PR-ID.jpg

Avantura/Komedija/Porodični

21:30

Bolji život

Domaći filmski program na ATV-u u oktobru najavili smo kao mjesec kultnih filmova jugoslovenske kinematografije. Film i serija 'Bolji život' veličanstven su projekat nacionalne televizije Srbije, a priča o disfunkcijalnoj porodici Popadić u burnim vremenima pred nagli raspad bivše Jugoslavije u čijim likovima i odnosima pronalazimo roditelje, prve komšije, radne kolege i prijatelje, priča je o porodičnoj ljubavi koja traje, opstaje i izdiže se iznad vremena i političko-ekonomske situacije kao jedinstvena i nepobjediva.

Popadići više od trideset godina dio su mnogih programskih šema, jer ih publika idalje voli, raduje se da ponovo čuje poznate replike i nasmije se upečatljivim dogodovštinama iz jednog, nostalgičari bi rekli, ipak ljepšeg i bezbrižnijeg vremena. Film 'Bolji život' mnogi ocjenjuju kao zaokruženi isječak iz života likova koje je publika pratila davne '87 i '91 godine kroz dva dijela serijala.

Radnja prati Gigin (Marko Nikolić) odlazak u Grčku kako bi sa kolektivom žena proslavio Osmi mart. S druge strane odlazak na poslovno putovanje prouzrokuje niz problema – Emilijino (Svetlana Bojković) razočarenje što neće dostojanstveno i putovanjem u Italiju proslaviti godišnjicu braka, ogromnu kaznu na graničnom prelazu zbog šverca zlata i krzna, koje je Giga da bi spasio radne koleginice preneo na svoje ime, trzavice Violete (Lidija Vukićević) i Ive (Aljoša Vučković) u njihovom sviježem bračnom gnijezdu i iznenadni dolazak Bobe (Dragan Bjeloglić) sa služenja vojnog roka. Film se završava lijepom porodičnom večerom na koju Giga donosi švercovane poklone za Emiliju, Violetu i Ivu, Boba se vraća nazad u vojsku, romantično, da čuva svoje najmilije dok mirno spavaju, te Guzinim ( Boris Komnenić) saopštenjem da postaje otac. Hronološki se film nalazi na prijelazu između prve i druge sezone serijala.

'Bolji život' postao je sinonim za srpsku televizijsku komediju, ali i porodičnu ljubav koja traje i uspijeva da prebrodi sve krize: od političke i finansijske do one emotivne.

Film 'Bolji život' u nedjelju u 21 čas i 30 minuta.