02.06.2020.

Američki predsjednik (12+)

Majkl Daglas glumi predsjednika Endrua Šeparda koji se, prilično neočekivano, zaljubljuje u lobistu za zaštitu životne sredine - Anet Bening u ulozi Sidni Vejd. Ovaj film je priča o neobičnoj romasi u kojoj najmoćniji čovjek svijeta mora da savlada prepreke, ali ne u suočavanju sa običnim građanima.

U pokušaju da uskladi želju za privatnošću i napore da održi vezu, predsjednik Šepard se suočava sa mnogim drugim problemima - sa postizanjem rejtinga, radoznalim novinarima i agresivnim političkim protivnikom. 

Srećom, tu su njegovi savjetnici, šef kabineta, savjetnik za unutrašnja pitanja, portparol Bijele kuće, sekretar za štampu Bijele kuće i lični asistent koji koordiniraju njegov raspored, suočavaju se sa zahtjevima Kongresa i sprječavaju sva velika neprijatna dešavanja... I sve to u godini izbora. Ali politička kriza se umnogome razlikuje od lične. Postavlja se pitanje: Da li će mediji, javnost i savjetnici dozvoliti Endruu Šepardu da istovremeno bude predsjednik države i samac? Samo ovaj američki predsjednik može da nađe način da ispuni obaveze kabineta, kao i potrebe žene koju voli.

Uloge: Michael Douglas, Annette Bening, Martin Sheen, Michael J. Fox, Anna Deavere Smith, Samantha Mathis, Shawna Waldron, David Paymer, Anne Haney, Richard Dreyfuss, Nina Siemaszko, Wendie Malick...