Svjetsko prvenstvo

ATV na kajakaškom mundijalu u Švajcarskoj

20:34, 03.06.2018.
Thumbnail

“Nije išlo ovaj put”, razočaran je bio kajakaš Vrbasa “Darko Savić, nakon što nije uspio da izbori finalnu trku na Svjetskom prvenstvu.

Za sprint na rijeci Muota u Švajcarskoj, Darko se spremao mjesecima unazad. Kajakaški mundijal dočekao je u odličnoj formi i slovio je za kandidata za najviši plasman. Ni slutio nije, da će bez finala ostati zbog kvara na kajaku.

"Neću da se žalim na taj mali peh koji mi se desio (naprsnuće upravljačke pedale, op.a.), ali jako je teško veslati kada fali jedan dio opreme u čamcu", kaže Darko Savić, kajakaš "Vrbasa".

Maler za malerom na rijeci Muota pratio je kajakaše “Vrbasa” koji su u Švajacarskoj predstvljali reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

"Organizacija prvenstva je dobra. Za našu ekipu je bila malo teža rijeka nego što smo očekivali. Anes Šudić je tokom treninga polomio čamac. Darko je bio blizu finala, ali mu se desio taj peh sa opremom", kaže Nikola Stanković, direktor Kajak kanu kluba "Vrbas".

“Glava gore i idemo dalje”, poručuju iz “Vrbasa”. Prvu priliku za popravni, kajakaši ovog kluba imaće na svom terenu, narednog vikenda, kada će se duž rijeke Vrbas voziti etapa Svjetskog kupa.