ATV ispunila najveću želju Galešićima

21:28, 29.10.2015.
Thumbnail

Alternativna televizija sa svojim partnerima uradila je kako je i obećala. Višečlana porodica Galešić iz Krupe na Vrbasu dobila je novu kuću. Kompletan objekat površine je devedeset kvadratnih metara. Sve je urađeno prema najvišim standardima građenja i projektovanja i to za manje od stotinu dana.

"Vesela sam što imamo novu kuću. I što će ova djeca imati sve. Drago mi je zbog toga što imam kuću svoju", presretna je Dragana Galešić.

Dječaci Bojan i Novo Galešić, kada smo im prvi put došli u posjetu, pokazali su nam kako je živjeti bez vode. Po svaku kantu valjalo je otići do bazena sa vodom.

"Prije smo se umivali u lavoru i kupali. Sada imamo kadu", kaže Bojan Galešić.

Čitav projekat Alternativna televizija pokrenula je u želji da pomogne porodici Galešić, ali i da kao društveno odgovoran medij podrži pozitivne projekte ali i natalitetnu politiku Republike Srpske. To su prepoznali i naši poslovni partneri.

"Mi stvarno želimo da budemo dosljedni u onome što je 18 godina naša fundamentalna misija: da promovišemo dobro, kritikujemo loše i da trasiramo put za one ljude koji dijele sve ove vrijednosti, kako u samoj kući, tako i naše poslovne partnere i nadasve naše gledaoce", izjavila je Nataša Tešanović, direktor ATV-a.

Heroji Igora Požgaja prošle godine krenuli su u akciju podrške višečlanim porodicama. Tada se nije moglo ni naslutiti da će projekat nedeljnog šopinga prerasti u pravi građevinski poduhvat.

"Objekat koji smo zatekli bio je 30 kvadarata, dvije prostorije, bez ikakve izolacije, strašno za djecu da odrastaju u takvim uslovima. Nakon svega, oni imaju stvarnih 90 kvadrata korisne površine", rekao je Danko Matić, tehnički direktor ATV-a.

Glavni zadatak projektanta bio je da obezbijedi funkcionalan ali i dovoljno prostran dom za ovu višečlanu porodicu. Na spratu su im ozidane još tri sobe i kupatilo. Djeca su se već rasporedila ali moraće da naprave još malo mjesta. Uskoro očekuju brata ili sestru.

Pogledajte prilog iz Centralnih ATV vijesti!